Oldal: 1 / 1

Folyamatosan alacsony PH, KH

Elküldve: 2018.04.08. 12:59
Szerző: Fra
Sziasztok, bocsanat az ekezetek hianyaert.

Van egy 2 honapos tegeri akim. Kent bio reef 94l. A viz durvan 5-8%-at cserelem hetente. Van benne 8 kg eloko, asszem koralzuzalek aljzatnak, ket bohochal, rakok es egy feather worm. Gyari protein skimmer, 2000l/h wavemaker. Szuresnek szen, bioball es szivacsok, ahogy az uzletbe mondtak. A viz RO viz, sajat uj geppel szurt, es bio reef marine salt. Latszolag mindenki jol erzi magat. Viszont a viz PH-ja folyamatosan 7.8 es a KH 40ppm. Mivel ugy tudom mindketto nagyon alacsony ezert lassan megemeltem szodabikarbonaval. A PH felment 8.2-re a kh 120ppm-re. Viszont ahogy abbahagytam az emelest, 2 napon belul visszaesett a PH es a KH is pontosan az eredeti ertekekre ujra. Csinaltam egy vizcseret majd ujra probalkoztam, megint lassan megemeltem mindkettot, majd mikor mar nem emeltem, 2 nap mulva megint pontosan az eredeti ertekre esett mindketto.

Mintha azok az ertekek kobe lennenek vesve allandoan visszaall mindketto ugyan oda. A kereskedesben azt mondtak ne foglalkozzak vele majd beall. Viszont engem azert csak zavar a dolog.

Emellett brutalisan barnul az aki fala meg ugy minden. Azt mar tudom, h ez az un brown diatom, ami belep mindent es normalis az uj akiknal. Viszont nalam nagyon durvan jon elo. Egyik nap kitakaritom az egeszet es masnap kezdhetem elolrol.

Szoval a kerdes mit tehetek a PH/KH-val, vagy hagyjam es majd beall?!

Re: Folyamatosan alacsony PH, KH

Elküldve: 2018.04.08. 17:38
Szerző: mazoli
Algavaltas zajlik valoszinuleg, egy foto sokat segithet.

Elolenyek vannak benne? Tippre abiotikus kicsapodas is elkepzelheto az elejen, magneziumot merjel es ird meg ide.

Eleinte, foleg friss aljzat eseten leranthatja a mg-ot, ami ha 1100 vagy az ala csokken, a calciumkarbonat kicsapodasat eredmenyezheti.