Sziasztok, bocsanat az ekezetek hianyaert.
Van egy 2 honapos tegeri akim. Kent bio reef 94l. A viz durvan 5-8%-at cserelem hetente. Van benne 8 kg eloko, asszem koralzuzalek aljzatnak, ket bohochal, rakok es egy feather worm. Gyari protein skimmer, 2000l/h wavemaker. Szuresnek szen, bioball es szivacsok, ahogy az uzletbe mondtak. A viz RO viz, sajat uj geppel szurt, es bio reef marine salt. Latszolag mindenki jol erzi magat. Viszont a viz PH-ja folyamatosan 7.8 es a KH 40ppm. Mivel ugy tudom mindketto nagyon alacsony ezert lassan megemeltem szodabikarbonaval. A PH felment 8.2-re a kh 120ppm-re. Viszont ahogy abbahagytam az emelest, 2 napon belul visszaesett a PH es a KH is pontosan az eredeti ertekekre ujra. Csinaltam egy vizcseret majd ujra probalkoztam, megint lassan megemeltem mindkettot, majd mikor mar nem emeltem, 2 nap mulva megint pontosan az eredeti ertekre esett mindketto.
Mintha azok az ertekek kobe lennenek vesve allandoan visszaall mindketto ugyan oda. A kereskedesben azt mondtak ne foglalkozzak vele majd beall. Viszont engem azert csak zavar a dolog.
Emellett brutalisan barnul az aki fala meg ugy minden. Azt mar tudom, h ez az un brown diatom, ami belep mindent es normalis az uj akiknal. Viszont nalam nagyon durvan jon elo. Egyik nap kitakaritom az egeszet es masnap kezdhetem elolrol.
Szoval a kerdes mit tehetek a PH/KH-val, vagy hagyjam es majd beall?!
Folyamatosan alacsony PH, KH
-
- Ikra
- mazoli
- Doktorhal
- 211 2 3 11
Re: Folyamatosan alacsony PH, KH
Algavaltas zajlik valoszinuleg, egy foto sokat segithet.
Elolenyek vannak benne? Tippre abiotikus kicsapodas is elkepzelheto az elejen, magneziumot merjel es ird meg ide.
Eleinte, foleg friss aljzat eseten leranthatja a mg-ot, ami ha 1100 vagy az ala csokken, a calciumkarbonat kicsapodasat eredmenyezheti.
Elolenyek vannak benne? Tippre abiotikus kicsapodas is elkepzelheto az elejen, magneziumot merjel es ird meg ide.
Eleinte, foleg friss aljzat eseten leranthatja a mg-ot, ami ha 1100 vagy az ala csokken, a calciumkarbonat kicsapodasat eredmenyezheti.