Korallszirtes Akvarium

• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Üdv, Vendég

Salarias Fasciatus etetes
(1 olvasó:) (1) Vendég
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: Salarias Fasciatus etetes

Salarias Fasciatus etetes 1 éve, 6 hónapja #29038

• tiger1
  • Doktorhal
Valahol mar olvastam rola itt a forumon,de most sehol sem talalom.Elmondana valaki,hogy ra lehet-e szoktatni mukajara vagy fagyira ezt a joszagot?
Elore is koszonom,
Udv ,Tiger
Az az igazán szörny?,amikor a hülyeség szorgalommal párosul
Nem baj ha lassan haladunk,mert egyaltalan nem biztos,hogy jo fele megyunk!!!!

Válasz: Salarias Fasciatus etetes 1 éve, 6 hónapja #29040

• smirgli
  • Császárhal
tiger1 írta::
Valahol mar olvastam rola itt a forumon,de most sehol sem talalom.Elmondana valaki,hogy ra lehet-e szoktatni mukajara vagy fagyira ezt a joszagot?
Elore is koszonom,
Udv ,Tiger

van a seranak ilyen algakorongja, azt tapaszd az üvegre és jó eséllyel rámegy

Válasz: Salarias Fasciatus etetes 1 éve, 6 hónapja #29041

• tiger1
  • Doktorhal
Nem pont erre gondoltam de ha nem lesz mas megoldas akkor ki fogom probalni,koszi.

Válasz: Salarias Fasciatus etetes 1 éve, 6 hónapja #29042

• sasa
  • Administrator
tiger1 írta::
Elore is koszonom,
Udv ,Tiger

Nekem eddig 4-ből 3-at sikerült rászoktatni.

Kicsit pepecs a módszer, de azért leírom hátha segít:

Amikor megérkezik a hal akkor jellemzően keres magának egy helyet vagy méginkább egy kisebb területet (nálam általában egy 20x20 cm-es terület volt ez egy nagyobb kő közelében), amit "kijelöl magának" és ott is pihen a legtöbbet.

Leállított áramlással(max a felnyomó menjen) erre a környékre hosszú pipettával (kezed minél távolabb legyen a haltól) szórsz neki fagyikaját.
Én azt tapasztaltam, hogy első pár napban nem eszi meg, illetve "elpiszkálja" a területéről. Egy idő után bekapkodja, de ki is köpi ha nem tetszik neki.

Minden alkalommal kis mennyiségű kaját kell neki beszórni, és ha a szájába veszi, arrébb viszi és kiköpi, akkor újra és újra adni neki pár szemet (én artémiával kezdtem mindig)

Nekem a legmakacsabb is beadta a derekát és elkezdett enni egy hét után, napi 3-4 ilyen erőszakos tömés után.

Akkor is próbálkozni kell, hogyha talál algát az akváriumban, mert ha túl sokat hagyod algán élni akkor már nem fog rászokni a kajára. Rögtön el kell kezdeni a szoktatást ahogy megszerzed az állatot.

Az algakorong se rossz, hogyha növényi cuccal akarod etetni. Bár az enyémek rámentek mindenre (lemezes, nori alga, húsos kaja) egy hónap után - ráadásul igen agresszívan, beúszva akár az akvárium közepére is.

Úgymond a bizalmát kell elnyerni a halnak és akkor mindent megeszik.
Mer' a vizbül vonnya' ki a zoxigént! Teccik érteni?!
A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
Tanács házas akvaristáknak: Könyebb megbocsájtást kiharcolni, mint engedélyt!
"- Azért érdemes lenne tájékozódni vásárlás előtt. Hosszú távon olcsóbb... " by Barna János
"A szart lehet tuningolni és lehet belőle drágább szart kreálni, de jót nem ! " Peti007

Válasz: Salarias Fasciatus etetes 1 éve, 6 hónapja #29043

• tiger1
  • Doktorhal
Na valami ilyesmire gondoltam en is de nalam ezek szerint nem fog mukodni a dolog .Mar tobb mint fel eve megvan es meg soha nem evett meg semmit az algakon kivul.Mostanaban egyre kevesebb az alga az aksiban,es egyre jobban latszik a kis fickon mennyire megviseli a dolog .
Soha nem volt sajat terulete es nem szokot ugyanott tartozkodni.Kizarolag az ejszakat tolti mindig ugyanott.Remelem azert ra tudom majd allitani valami alternativ kajara.
Koszi,helo

Válasz: Salarias Fasciatus etetes 1 éve, 6 hónapja #29044

• smirgli
  • Császárhal
ezzel én is próbálkoztam, de a kövére szórt kaja sose vált be. magától kezdett agressziven rámenni az algakorongra. sajnos egy idő után nem evett lefogyott. aztán end. a nemevését mindenképp a mandarinnak tulajdonitom, mivel állandóan terrorba tartotta.

Válasz: Salarias Fasciatus etetes 1 éve, 6 hónapja #29045

• barnajanos
  • Korallszirt Mester
Szia!

Szerintem is addig kell rászoktatni a kajára amíg még van alga, hogy ne kelljen később küzdeni az életéért. Nem tudom mennyire igaz hogy ami algán él egy ideje az sose szokik rá másra, nekem az az 1 db amim volt minden különösebb erőlködés nélkül egyszer csak enni kezdett pár hónap után. És nem a kövekről, hanem a vízben kapkodta el a mindenfélét (még a lemezes kaját is). Aztán egyszercsak kiugrott. Nagyon sajnálta az egész család.
Egy dologra viszont oda kell figyelni: ez egy növényevő hal, a mesterséges kajának is nagyrészt növénynek kellene lenni. Az egy dolog hogy megeszik mást is, de akkor is igényli a növényi kaját ahhoz hogy hosszú távon egészséges maradjon.
Sziasztok!

Barna János

Válasz: Salarias Fasciatus etetes 1 éve, 6 hónapja #29046

• tiger1
  • Doktorhal
Mindenkinek koszonom a segitseget,remelem,hogy meg tudom valahogy menteni,igaz h nem valami szep hal de nagyon nagy segitseg volt az alga elleni kuzdelemben,es mar szinte csaladtagnak szamit.
Udv,tiger

Válasz: Salarias Fasciatus etetes 1 éve, 6 hónapja #29053

• sziporka73
  • Remeterák
Nekem eddig kettő ilyen halam volt.A noname placo-nak,algázónak gyártott tablettát elfogadtak pár nap után.Beraktam a kőre ahol sokat tartozkodott és 2-3 alkalom után elfogadta a tablettát.Remélem szerencséd lesz vele,és eszik.
Szipi

Válasz: Salarias Fasciatus etetes 1 éve, 6 hónapja #29054

• sasa
  • Administrator
Gyönyörű hal ám ez!

Egy felnőtt hímnek hihetetlen aprólékos és színes (kék és piros) mintázata van, főleg, ha felheccelik! Csak sajnos ritkán van szem előtt
Mer' a vizbül vonnya' ki a zoxigént! Teccik érteni?!
A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
Tanács házas akvaristáknak: Könyebb megbocsájtást kiharcolni, mint engedélyt!
"- Azért érdemes lenne tájékozódni vásárlás előtt. Hosszú távon olcsóbb... " by Barna János
"A szart lehet tuningolni és lehet belőle drágább szart kreálni, de jót nem ! " Peti007
  • Oldal:
  • 1
Moderátorok: sasa
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.59 másodperc